A járványhelyzet miatt, mint sok más rendezvény a LAN Party-t is el kellett halasztani, ami az egyik legsikeresebb rendezvény minden félévben. A szervezők igyekeztek kialakítani egy olyan e-sport versenyt, melynek keretében a hallgatók otthonról, közösen tudnak játszani. A résztvevőszám idén is magas: közel 800 versenyzővel, egészen január közepéig tartanak a mérkőzések.

November 6-ig összesen hat játékra jelentkezhettek egyaránt a magyar-, illetve külföldi hallgatók: League of Legends, Valorant, FIFA Xbox, FIFA Play Station, LiChess (Sakk), Honfoglaló. A Honfoglaló az egyetlen játék, ahova kizárólag magyar játékosok jelentkezését várták, ugyanis a stratégiai játéknak nincs angol verziója. Az e-sport verseny teljesen ingyenes és mindenki a saját eszközéről játszik PS-n, XBOX-on vagy PC-n, a versenyzők egyénileg vagy csapatban küzdenek meg.

Nagy Péter a DEHÖK elnökhelyettese szerint a járványhelyzet ellehetetlenítette a rendezvények megszervezését, viszont a hallgatók részéről nagy az igény az egyetemi programokra. „Amely rendezvény esetében kivitelezhető, hogy online térben tartsuk meg, azt mindenképpen szeretnénk megvalósítani. Az UEG és korábbi elődje, a LAN Party esetében nem volt kérdés, hogy itt a legkönnyebben megoldható, hogy a játékosok otthonról csatlakozzanak be. Nagyon örülünk, hogy ekkora volt az érdeklődés egyaránt a külföldi hallgatók részéről is, ugyanis a jelentkezők egyharmada külföldi, így egy igazán komplex több hónapon át tartó programot tudunk biztosítani a hallgatóknak.”

A program a következő:

November 9-én League of Legends 64 csapattal kezdődött el. November 11-én a foci szerelmesei következnek a FIFA-val, a Valorant játékosai pedig november 13-án kezdenek. A stratégiai játékok, mint a LiChess, Sakk november 17-én, valamint a Honfoglaló november 19-én kezdődik. A HearthStone kezdése november 24-re tolódott, ugyanis november 17-én frissítik a játékot, így a legújabb verzióval tudnak versenyezni a résztvevők.

A verseny várhatóan január közepéig fog tartani, de a szervezők folyamatosan tájékoztatják a hallgatókat a történésekről.

Sok sikert kívánunk mindenkinek, győzzön a legjobb!

DEHDK Sajtóiroda-Bajkó Kinga
Forrás: http://dehok.unideb.hu/elstartolt-az-elso-ueg/