A 2022-es Campus Fesztivál programkínálata számos új lehetőséggel bővült. Ilyen különleges helyszín volt az UEG Esport Aréna, ahol az esport, illetve a videojátékok világával ismerkedhettek meg az érdeklődők, illetve megrendezték a Debreceni Egyetem University Electronic Games negyedik szezonjának döntő megmérettetéseit is.

A Campus Fesztivál programkavalkádjának helyszínei közül kiemelt szerepet kapott a Nagyerdei Stadion alatti Red and White pub. A piros-fehér bárba ezúttal nem azok tértek be, akik a stadionban zajló meccsre voltak kíváncsiak, hanem azok, akik maguk is részt szerettek volna venni egy-egy párbajban a játékkonzolokon, számítógépeken.

Többek között azért is volt érdemes betérni, mert nem csupán a virtuális világokba csöppenhettek a játékosok, hanem izgulhattak az e-sport versenyzőkért is. Itt követhették nyomon ugyanis a közvetítésen keresztül a Debreceni Egyetem University Electronic Games negyedik évadának döntőit. Az UEG csaknem száz egyetemista döntőse a League of Legends, CS:GO, Valorant, Rocket League, Hearthstone, FIFA22, Clash Royale, illetve a Honfoglaló felületének valamelyikén versenyzett, mindenki a maga játékában.

A szerda délutántól vasárnap hajnalig tartó, nemzetközi téren is jelentős fesztiválon minden nap délben kezdődtek a közvetítések, és egészen estig tartottak, délutánonként pedig a számítógépes megmérettetések követésével párhuzamosan zajlottak a kísérőprogramok.

Annál is inkább volt mindenki számára élvezetes és minden korosztály számára elérhető a gaming világa, hogy a szervezők valamennyi fesztiválozóra, idősre, fiatalra, férfire, nőre gondoltak, kifejezetten családi jellegű programpontot létrehozva.

A kísérőeseményeken többek között YouTuberekkel lehetett beszélgetni a Red and Whiteban, Cosplay bemutatókon találkozni a közkedvelt karakterekkel, de akár különböző társasjátékokkal is tölthették az időt az érkezők. A bár bejárata mellett szimulátorokon, illetve virtuális valóság (VR) platformokon keresztül válhattak a Campusozók a különböző virtuális-digitális világok részeseivé.